Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Časopis Rosník

Časopis Rosník



Datum konání:
23.4.2014

Jaro je tu a s ním i další číslo časopisu Rosník. Co všechno v něm najdete?

Do tohoto čísla jsme zařadili dokonce dva rozhovory. Nejprve reportéři vyzpovídali pana zástupce Ing. Františka Pokorného. Nepovídali si jenom o škole, ale věnovali se také velkému koníčku pana zástupce. Schválně, víte, co dělá pan zástupce ve volném čase? Reportérům se také podařilo vyzpovídat zpěváka, kytaristu a finalistu soutěže Česko-Slovensko má talent Pavla Helana.

V únoru, březnu a dubnu se událo ve škole mnoho nového. A náš časopis byl samozřejmě u toho. Čtěte reportáže o absolventském plesu, koncertu ZUŠ nebo o lyžařském kurzu.  Dozvíme se také, jak pokračují žáci 3. A v programu eTwinning nebo co právě dělají v Eko-kroužku.  V časopise najdete naše už tradiční rubriky, které vás informují o nejdůležitějších událostech ze života školní družiny. Opět navštívíme školní parlament a zjistíme, na čem právě pracují jeho členové. Pustili se do rozsáhlého projektu Škola pro demokracii.  Rosník v kuchyni tentokrát uspokojí naše chutě na něco slaného i sladkého. Své znalosti o velikonočních zvycích a tradicích si můžete vyzkoušet v kvízu.

Poučit se můžete v článcích o hudbě a zvířatech. Pobaví vás příběhy a komiksy, které napsali naši žáci. Nebude chybět ani hádanka na závěr.

PESTRÉ JAKO JARNÍ KVĚTINY

JSOU ROSNÍKOVY NOVINY!

Za redakci časopisu Jana Odehnalová a Gabriela Folvarčíková