Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Testy profesní orientace

Testy profesní orientace



Datum konání:
16.2.2017

Vážení rodiče,

vzhledem k tomu, že se Vaše děti spolu s Vámi budou brzy rozhodovat, na jakou školu si podat přihlášku, přicházíme s nabídkou konzultací v oblasti profesní orientace (volby povolání). Tyto konzultace Vám mohou pomoci objektivně posoudit schopnosti dětí, zmapovat jejich zájmy, studijní návyky a osobnostní předpoklady pro výkon různých typů povolání. Průběh bude následující:

 

  1. Skupinové setkání přihlášených žáků se školní psycholožkou – psychologické vyšetření nadání, osobnostní dotazník a další psychodiagnostické metody
  2. Závěrečné konzultace se žákem a jeho rodičem - sdělení výsledků, diskuse o možnostech další vzdělávací perspektivy

 

Skupinová setkání žáků proběhnou 16. února 1.-3. vyučovací hodinu a 17. února 5. vyučovací hodinu. Žáci také dostanou další materiály k vyplnění domů. Pro vyhodnocení je třeba absolvovat všechny části a přinést vyplněné dotazníky do 17. března.

 

Konzultace se žáky a rodiči pak proběhnou v průběhu druhého pololetí školního roku. Po odevzdání všech materiálů je nutné zavolat, či napsat školní psycholožce a domluvit schůzku. (V případě neodevzdání potřebných materiálů ze strany žáků do daného termínu nebude konzultace uskutečněna.)