Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Ekoškola > Ekokroužek > Akce > Projekt ALEJE ŽIVOTA aneb naše ZŠ má svůj strom

Projekt ALEJE ŽIVOTA aneb naše ZŠ má svůj strom



Nezahálíme ani o víkendu! :-)

Konkrétně 9. dubna jsme se napříč nepříznivému počasí vydali se zástupci Ekotýmu zvelebit nedaleké okolí našeho města. Jednalo se o spolupráci na projektu Aleje života (jde o jednu z akcí osvětové kampaně ZA ZDRAVÍ PLANETY ZEMĚ).

Cílem projektu je nejen posílit vztah občanů k obci, ale také zachovávat kulturu místní krajiny a nadále ji rozvíjet. Vždyť záleží především na nás, obyvatelích Rosic, jakým směrem se bude vývoj krajiny v našem okolí ubírat. Více informací na http://www.vetveni.cz/aleje-zivota/.

Jak již název vypovídá, jde o výsadbu několika stromů na předem vybraném a schváleném místě. Obecní Alej života se tedy nachází kousek za farmou p. Tvarůžka, na polní cestě mezi Rosicemi a Ostrovačicemi. Akce se zúčastnilo několik aktivních rodin s dětmi a spolků, působících v Rosicích (TS Rosice, SVČ, Turisťák, Skautský oddíl, Klub seniorů, Jednotka sboru dobrovolných hasičů).

Každý vysazený strom nese jméno jeho majitele. Představujeme vám tedy "Ekošák", v jehož jméně se kombinují názvy našeho Ekokroužku a druhu stromu - jedná se o ořešák.

Největší dík patří Lence Šoltésové a Karolíně Fabíkové, které vynaložily veškeré síly (a že jich bylo třeba), aby byl strom úspěšně ukotven v zemi. To vše uskutečnily v dešti, větru a blátě. Ostatně přesvědčte se sami na přiložených fotografiích (postupem času dodám i reportáž Mikroregionu Kahan).

Následnou péči o alej zajistí TS Rosice, ale i my s Ekotýmem se jej nejednou vydáme zkontrolovat:-).12988045_10206295753580417_1476678154_n.jpg