Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Informace o postupu prací v Základní škole Rosice

Informace o postupu prací v Základní škole Rosice



Vážení spoluobčané, rodiče, žáci naší školy! Řada z vás se ptá, jak pokračují úklidové práce ve škole, jestli škola bude v pondělí fungovat, kde se budou žáci učit…

Na začátku týdne posoudil statik stav učeben jako bezpečný. Ve čtvrtek proběhla na škole kontrola z hygieny, která rozhodla, že 10 učeben musí být prozatímně uzavřeno pro výuku. Některé třídy odjíždějí na školu v přírodě a pět tříd bude umístěno v náhradních prostorách schválených hygienou. Jsou to i učebny, které se nacházejí v budově školní tělocvičny. Všechny náhradní prostory jsou připraveny pro výuku. Třídy se v nich budou učit pouze po době nezbytně nutnou. Ve čtvrtek 13. 9. Proběhne následná kontrola z hygieny, která posoudí postup stavebních úprav, které by měly zajistit další zprovoznění učeben.

V zasažených učebnách probíhají intenzivní stavební a úklidové práce. Probíhá vysoušení pomocí vysoušečů, byla odstraněna poškozená omítka a postupně je nahrazována novou.  Velké poděkování patří pracovníkům technických služeb, kteří nám pomáhali zabezpečit náhradní prostory a také pracovníkům školy, kteří intenzivně pracují na uvedení školy do stavu odpovídajícímu požadavku na hygienu provozu.

Provoz školní družiny a jídelny je zajištěn v plném rozsahu.

 

Prosíme žáky 2. – 8. tříd aby se v pondělí 10. 9. shromáždili pod školou v ulici Pod Zahrádkami, odkud si je odvedou třídní učitelé.

Žáci 1. a 9. tříd se shromáždí v prostoru ulice Nad Školami.