Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Informace z mimořádného zasedání Školské rady ZŠ Rosice

Informace z mimořádného zasedání Školské rady ZŠ Rosice



Datum konání:
18.2.2022

Odloučené pracoviště ZŠ Rosice

 

na_vyhlidce.png

Dne 15. 2. 2022 se sešli v budově školy zástupci Školské rady Základní školy Rosice, aby prodiskutovali situaci ohledně odloučeného pracoviště základní školy a připomínky, které přicházejí od rodičů, obyvatel města k vedení města i školy.

 

V první etapě rekonstrukce prostor, které získalo Město Rosice do vlastnictví, se počítá s vytvořením zázemí pro čtyři třídy ZŠ, a to již od začátku nového školního roku 2022/2023.

 

 

Samozřejmě jsou k záměru odloučeného pracoviště i námitky, ke kterým jsme si dovolili dát tyto odpovědi:

  • Proč zrovna první třídy – důvodem pro výběr prvních tříd byla zejména skutečnost, že se zde nestřídají vyučující tak, jako je tomu u vyšších ročníků, ale také to, že pro malé děti bude vytvořeno pěkné komorní prostředí moderní školy.

  • Jak bude řešen projekt Můj deváťák – projekt pokračovat bude, v prvních dvou dnech zcela tak, jako dříve a následně spíš formou společných projektových dnů (Den zdraví, Vánoce, Čtenářské chvilky, Den Země, …).

  • Jak bude zabezpečena cesta do školy – u zápisu do 1. tříd proběhne anketa ohledně zájmu rodičů o svoz dětí, jejíž výsledky budou předány městu a bude se s těmito údaji pracovat. Co se týká bezpečnosti pěších cest do školy (zejména při přecházení silnice), bude tato skutečnost řešena zřizovatelem v součinnosti s policií.

  • Jak bude zajištěno stravování – na novém pracovišti ZŠ bude pro žáky k dispozici jídelna s výdejnou. Strava se bude dovážet z vývařovny MŠ Rosice.

  • Jak bude řešeno parkování – jsou plánována rychloobrátková parkovací místa a projekt rovněž počítá s vybudováním nových parkovacích stání.

Nové prostory, které základní škola získá, nabízejí velký potenciál moderní nově vybavené školy 21. století a výhody menšího kolektivu žáků.