Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Inspirace z regionu

Inspirace z regionu



Datum konání:
30.9.2015

Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání pořádá 30. září 2015 pro pedagogy ze ZŠ exkurzi na vybrané školy v Jihomoravském kraji.
Exkurze bude směřovat do tří jihomoravských škol, které mohou být pro ostatní inspirací tím, jak inovativně pracují s dětmi a environmentální výchovou.

Informace o školách, které navštívíme: 

  • MŠ a ZŠ Řeznovice je malotřídní škola, která propojuje předškolní děti z MŠ a 1. třídy – pracují ve společné třídě. Tento přístup se velmi osvědčil, navíc mají zkušenosti s celoročními projekty, které směřují do života obce. Inspirací může být i jejich přírodní zahrada.
  • ZŠ Rosice obhájila letos počtvrté titul Ekoškola. Program z velké části realizují přímo děti sdružené v ekotýmu, paní koordinátorka jim ponechává dostatek prostoru na zavádění jednoduchých opatření vedoucí k ekologizaci provozu.
  • ZŠ Letokruh je malá brněnská škola založená rodiči, jejichž děti navštěvovaly lesní školku. Proto se také výuka odehrává pravidelně venku – minimálně jeden den v týdnu. Škola funguje teprve druhý rok, druhá a třetí třída se tu učí společně. Rodiče jsou součástí života školy, jsou sdružení ve spolku Kaplia.

Na každé škole nás čeká prohlídka školy, představení jejich principů, směřování, diskuze s pedagogem i vedením a v Rosicích i s dětmi z ekotýmu.

Přihlášky do 10. 9. 2015 na http://www.lipka.cz/eprihlasky?idc=1017&kod=267