Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Do školy začnou chodit i žáci druhého stupně

Do školy začnou chodit i žáci druhého stupně



Datum konání:
10.5.2021

Vážení rodiče, milí žáci.

Od pondělí 10. května 2021 by mělo dojít k dalšímu rozvolnění protiepidemiologických opatření i v Jihomoravském kraji, v jehož důsledků by se organizace výuky na ZŠ Rosice měla velmi pravděpodobně změnit následujícím způsobem:

  • Žáci prvního stupně budou pokračovat ve vzdělávání rotačním způsobem výuky jako dosud. Žáci 2. stupně začnou do školy docházet k prezenční výuce rotačním způsobem podobně jako žáci prvního stupně. Pro žáky ZŠ Rosice to znamená konkrétně, že:
    • Od 10. 5. do 14. 5. se budou prezenčně (ve škole) vzdělávat žáci ve třídách 6. a 8. ročníku. Distančně bude v tomto týdnu probíhat výuka pro žáky tříd 7. a 9. ročníku.
    • Od 17. 5. do 21. 5. se budou prezenčně (ve škole) vzdělávat žáci ve třídách 7. a 9. ročníku. Distančně bude v tomto týdnu probíhat výuka pro žáky tříd 6. a 8. ročníku.
    • Výuka se bude v tomto režimu střídat po týdnech a bude probíhat podle stálého rozvrhu hodin platného od září 2020. Výjimkou budou volitelné předměty v 7. – 9. ročníku, jejichž výuka nepůjde realizovat v homogenních skupinách a bude tedy probíhat nadále pouze distančním způsobem.
  • Žáci druhého stupně budou po dobu přítomnosti ve škole dvakrát týdně testováni antigenními testy, vždy v pondělí a ve čtvrtek. U žáků prvního stupně se s účinností od 3.5. sníží počet testováni antigenními testy na jedenkrát týdně, a to první den osobní přítomnosti žáka ve škole v daném týdnu. Je žádoucí, aby se žáci v tyto dny do školy dostavili nejpozději v 7:30 hodin.
  • Žáci v prezenční výuce budou muset nosit ochranu úst a nosu.
  • Pro stálé strávníky z 2. stupně bude po dobu prezenční výuky oběd ve školní jídelně přihlášen automaticky. Rodiče musejí reagovat na aktuální přítomnost svých dětí ve škole, a pokud zůstanou doma, musejí obědy odhlásit obvyklým způsobem sami. Vařit se bude pouze jedno jídlo.

Pokud nastanou změny spojené s vývojem epidemiologické situace, které by měly tento systém výuky měnit, budeme vás neprodleně informovat.