Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Spolupráce s Policií ČR

Spolupráce s Policií ČR



Minulý týden proběhly ve škole dvě akce ve spolupráci s Policií ČR. Bezpečně v kyberprostoru, který byl určen pro rodiče žáků 4. a 6. tříd a Bezpečně do školy pro naše prvňáčky.

Preventivní seminář pro rodiče Bezpečně v kyberprostoru

Stejně jako každý rok i letos proběhl začátkem školního roku na ZŠ Rosice preventivní seminář Bezpečně v kyberprostoru. Seminář, který realizuje policistka Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje je určený rodičům a seznamuje je s nejaktuálnějšími riziky v souvislosti s užíváním sociálních sítí. Nechybí zde ani rady a doporučení, jak se v určitých situacích zachovat a také jsou k dispozici důležité odkazy, kde je možné najít více informací k uvedené problematice. Vzhledem k tomu, že je tato problematika v současné době stále velmi aktuální, je nezbytné sdělovat důležité informace také rodičům. Téma kyberšikany probírají policisté pravidelně na besedách i se žáky školy. Tato dlouhodobá spolupráce se velmi osvědčila a budeme v ní i nadále pokračovat.

                                                                                           por. Mgr. Zdeňka Procházková, komisař

Díky propojené sérii besed a aktivit pro žáky od třetích do devátých tříd na téma kyberšikany se nám daří eliminovat skutečné případy ve škole na minimum. Děkujeme za spolupráci.

Bezpečně do školy

Jen co se noví prvňáčci stali opravdovými žáky naší školy, čekal na ně první výukový program pod záštitou Krajského ředitelství Policie České republiky. V pondělí 5. září nás vítali skuteční odborníci na bezpečnost, por. Mgr. Zdeňka Procházková a por. Bc. Miroslava Šimoníková. Ve svých uniformách dodali celému programu opravdovou vážnost. Připomněli nám základní pravidla bezpečnosti při pohybu v silničním provozu, zopakovali s námi dopravní značky a hlavně nacvičili reálnou situaci při přecházení vozovky.

Škola ve spolupráci s policií udělala maximum pro bezpečnost našich nejmenších žáčků.

                                                                                              Učitelky 1. tříd1.A.jpg