Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Spolupráce družiny a seniorů

Spolupráce družiny a seniorů



Žáci školní družiny Základní školy Rosice se vydali společně se seniory Penzionu Rosice na krásný výlet. Čekalo na nás nejedno překvapení.

           Nejdříve jsme navštívili Zámek Strážnice s přilehlou zahradou, kde jsme společně udělali několik fotek. Při výkladu nás nejvíce zaujal obraz zlé majitelky panství, která prý dodnes v noci chodí strašit obyvatele Strážnice v podobě bílé paní. Na stěnách visela spoustu obrazů a zajímavé byly také pozlacené hodiny, které se podobaly pražskému „Orloji“.

      Při plavbě lodí Baťovým kanálem byl největším zážitkem společný zpěv písně pro vodníka, který se na nás díval ze břehu kanálu. Na březích jsme viděli spoustu bobřích pelíšků a jejich skluzavky do vody, avšak bobra žádného.  Celou cestou nás provázela příjemná paní kapitánka, která nám řekla spoustu zajímavostí nejen o tomto kanále.

      Poznávání Strážnice jsme zakončili návštěvou skanzenu. Připadali jsme si zde, jako bychom se přesunuli v čase. Viděli jsme spoustu starý domečků postavených z vepřovic a slámy. V jedné místnosti bydlelo až jedenáct osob. Všichni jsme od paní průvodkyně slyšeli, jak se v té době žilo, jak těžce lidé pracovali. Ve skanzenu se také natáčela řada českých pohádek, které žáci dobře znají.

            Po šťastném návratu zpět do Rosic a příjemné společnosti obyvatel a zaměstnanců penzionu, jsme se  rozloučili. Ze strany seniorů jsme obdrželi pochvalu, neboť žáci po celou dobu zájezdu byli velice hodní a pozorní. Slíbili jsme si další návštěvy a  čas strávený společně se seniory.

     

 20190612_103145.jpg