Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Adoptivní rodiče

Adoptivní rodiče



Již před řádkou let se naše škola stala adoptivními rodiči zvířat brněnské ZOO. Samozřejmě jste to vy žáci a vaši rodiče, kterým se podařilo tuto tradici a pomoc brněnské ZOO udržet.

Jak Vlk hřivnatýtaková pomoc funguje a kam vaše peníze jdou? Brněnská ZOO má seznam zvířat, na které je možno přispívat. Každému zvířeti v seznamu je přiřazená určitá adopční suma, která by měla zhruba odpovídat ročním nákladům na chov jednotlivce tohoto druhu. Pokud zvolíte plnou cenu za adopci zvířete, stáváte se adoptivním rodičem.

My v loňském roce jsme zvolili tato zvířata: páv korunkatý, klokánek králíkovitý, rys kanadský, psoun prériový, anakonda velká, liška polární, želva amboinská, papoušek patagonský. A díky všem, kteří se podíleli finančním příspěvkem, můžeme letos přidat vlka hřivnatého.

Odměnou za tuto pomoc nám je nejen dobrý pocit, že pomáháme, ale i volné vstupenky do ZOO pro některé ročníky dětí. Také najdete při návštěvě Zoo jméno naší školy na seznamu dárců a u našich adoptovaných zvířat název naší školy s poděkováním za sponzorství.