Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Organizace zápisu do základní školy ZŠ Rosice pro rok 2020/2021

Organizace zápisu do základní školy ZŠ Rosice pro rok 2020/2021



Datum konání:
1.4.2020

Vážení rodiče, ředitelství ZŠ Rosice oznamuje, že zápis dětí do prvních tříd pro školní rok 2020/2021 se uskuteční v souvislosti s mimořádnými opatřeními ministerstva zdravotnictví a v souladu s Opatřením ministra školství č. j. MSMT-12639/2020-1 bez přítomnosti dětí ve škole a to v době od 1. dubna do 3. dubna 2020.

Všechny formuláře  potřebné k vyplnění a doručení jsou uvedeny pod číslem 1-6 níže. Současně umístíme všechny formuláře do budovy školy ve vestibulu a to od 25. 3. do 31. 3., kde si je můžete vyzvednout v době od 9:00 do 11:00 v papírové podobě.

Vzhledem k výše uvedené situaci zvolte, prosíme, způsob podání přihlášky (formulář 1), který je pro vás realizovatelný v tomto pořadí:

  1. Elektronicky - nejlépe datovou schránkou (ID školy je 98smrza) a nebo mailem s elektronickým podpisem, nestačí pouhý email ani scan podepsané žádosti jako jeho příloha! Identifikační číslo dítěte, pod kterým bude oznámeno, zda dítě bylo k základnímu vzdělávání přijato, vám bude přiděleno také přes datovou schránku nebo emailem.
  2. Osobně - v některém z uvedených termínů přijdete do školy (při dodržení všech zásad vyplývajících z mimořádných opatření MZČR pro zabránění šíření koronaviru, kdy z důvodu bezpečnosti budou rodiče vpouštěni k odevzdání formulářů jednotlivě). Zde také obdržíte identifikační číslo dítěte, pod kterým bude oznámeno, zda dítě bylo k základnímu vzdělávání přijato. Osobně je přihlášky možné odevzdávat ve škole od středy do pátku, tj. 1. 4. , 2. 4. a 3. 4. 2020 vždy od 15:00 do 17:00. V tyto dny a hodiny budou otevřeny oba vchody do školy - zvlášť pro zákonné zástupce chlapců (hlavní vchod) a zvlášť pro zákonné zástupce dívek (vchod školní družiny).

Přihlášky a formuláře 2-6 je možné poslat jako přílohu prostým emailem. Kopie rodného listu vašeho dítěte bude ihned po zapsání k základnímu vzdělávání či povolení odkladu povinné školní docházky skartována.

  Formuláře k vyplnění, přílohy k žádosti pro zápis dětí do 1. třídy:

  1. Přihláška - Přijetí k základnímu vzdělávání
  2. Přihláška a zápisní list do školní družiny.doc
  3. Zápisní list zápis do 1.tř. 2020.doc
  4. Hejný průzkum ZŠ Rosice 2020.docx
  5. Přihláška ke stravování děti 2020.docx
  6. Prostá kopie rodného listu dítěte

Uvažujete o odkladu školní docházky o jeden rok?

V souladu se Školským zákonem je třeba dodržet tento postup:   

  1. Zákonný zástupce, který žádá pro své dítě odklad povinné školní docházky, vyplní žádost o odklad školní docházky
  2. Žádost o odklad školní docházky bude doložena odborným posouzením oprávněnosti odkladu a to odborným lékařem a rovněž příslušným školským poradenským zařízením. Tato doporučení je možno doložit dodatečně (nejlépe do konce května)
  3. Ředitel školy, po posouzení žádosti, vydá rozhodnutí o odkladu školní docházky o jeden rok

 Formulář k vyplnění a odeslání v případě odkladu:

  1. Žádost o odklad školní docházky

Pokud z mimořádně závažných důvodů nebudete moci formuláře do pátku 3. 4. 2020 poslat nebo doručit, pište nebo volejte paní zástupkyni ředitele školy, PaedDr. Jaroslava Kroupová, kroupova.jaroslava@zsrosice.eu, tel.: 546 412 361, mobil: 733 713 011