Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Informace k organizaci výuky v ZŠ Rosice od 12. dubna 2021

Informace k organizaci výuky v ZŠ Rosice od 12. dubna 2021



Datum konání:
12.4.2021

Vážení rodiče, milí žáci.

Od pondělí 12. dubna 2021 bude vzdělávání v ZŠ Rosice probíhat následujícím způsobem:

  • Žáci prvního stupně se budou vzdělávat rotačním způsobem výuky – týden prezenční výuky a týden distančního vzdělávání. Při prezenční výuce se budou učit dle rozvrhu hodin platného před uzavřením škol. Žáci se budou střídat následujícím způsobem:
    • Od 12. 4. do 16. 4. se budou prezenčně (ve škole) vzdělávat žáci ve třídách 1. ročníku, 4. ročníku a třídy 3. A a 3. B. Distančně bude v tomto týdnu probíhat výuka pro žáky tříd 2. ročníku, 5. ročníku a tříd 3. C a 3. D.
    • Od 19. 4. do 23. 4. se budou prezenčně (ve škole) vzdělávat žáci ve třídách 2. ročníku, 5. ročníku a třídy 3. C a 3. D. Distančně bude v tomto týdnu probíhat výuka pro žáky tříd 1. ročníku, 4. ročníku a tříd 3. A a 3. B.
    • Výuka se bude v tomto režimu střídat po týdnech. 
  • Žáci budou po dobu přítomnosti ve škole dvakrát týdně testováni antigenními testy, vždy v pondělí a ve čtvrtek. Je žádoucí, aby se v tyto dny do školy dostavili nejpozději v 7:30 hodin.
  • K povinnému testování žáků ve školách (z Mimořádného opatření MZ):
    Prezenční vzdělávání ve škole se umožňuje pouze tehdy, pokud žák
    a) nemá příznaky onemocnění COVID-19, a
    b) podstoupil ve frekvenci stanovené podle čl. III vyšetření prostřednictvím neinvazivního preventivního antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, který si provedl sám nebo které mu byly provedeny jinou osobou a které mu poskytla škola, a prokáže se negativním výsledkem tohoto vyšetření. Úplné znění MO naleznete ZDE.
  • Žáci v prezenční výuce budou muset nosit ochranu úst a nosu.
  • Žáci 2. stupně se budou nadále vzdělávat distančním způsobem výuky jako dosud.
  • Pro žáky na prezenční výuce bude v provozu školní družina, a to ranní i odpolední. Ranní část bude v době od 6:30 do 7:30, odpolední část započne po skončení výuky ve třídách a bude v provozu do 16:30 hodin.
  • Pro stálé strávníky po dobu prezenční výuky bude oběd ve školní jídelně přihlášen automaticky. Rodiče musejí reagovat na aktuální přítomnost svých dětí ve škole, a pokud zůstanou doma, musejí obědy odhlásit obvyklým způsobem. Vařit se bude pouze jedno jídlo.

Pokud nastanou změny spojené s vývojem epidemiologické situace, které by měly tento systém výuky měnit, budeme vás neprodleně informovat.