Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Školní jídelna > Aktuality

Aktuality


Změna cen obědů od 1. 1. 2023

 
Z důvodu nárůstu cen za potraviny, jsme opět nuceni navýšit cenu obědů.
Jen pro srovnání uvedeme pár položek, u kterých cena vzrostla od září 2022 do listopadu 2022:
 
obrázek.png

surovina                nárůst ceny Kč/kg

máslo                          navýšení o 32 Kč

rýže                            navýšení o 28 Kč

cukr                            navýšení o 18 Kč

těstoviny                     navýšení o 15 Kč

smetana                      navýšení o 14 Kč

jogurt                         navýšení o   9 Kč

droždí                         navýšení o   8 Kč

 
Nové ceny obědů budou platit od 1. ledna 2023 a budou vypadat následovně:
 

věk   7-10 let   36 Kč

věk 11-14 let   39 Kč

věk 15 a více   41 Kč

 
Věříme, že navýšení cen za obědy neodradí naše strávníky a i nadále se budou stravovat v naší jídelně. 
 
                              Petra Hajdinová
                              vedoucí školního stravování

 

Co náš čeká do konce kalendářního roku ve školní jídelně?

Ráda bych Vás seznámila s chystanými akcemi, které proběhnou ve školní jídelně.

Dne 18. 10. 2019 přivítáme pana kuchaře Diatku z firmy PODRAVKA, který má pro děti ze sedmých tříd na DEN ZDRAVÍ připravenou přednášku o zdravém stravování.

HALLOWEEN ve školní jídelně

Na první den v listopadu tj. pátek 1. 11. 2019 si pro Vás vedoucí paní kuchařka vymyslela tématické menu k HALLOWEENU

2019-20 Menu Hell .jpgMůžete se těšit na:

Polévka staré čarodějnice z vydlabané hlavy

(dýňová polévka se smetanou a slunečnicovými semínky)

 Krkavčí dlabanec s vylouplým okem a čarovnými bylinkami, plkanec z brambor

(sekaná plněná vejcem, bramborová kaše)

 Nápoj z lesní tůňky, nápoj z brčálu

(sirup lesní plody, pistáciové mléko)

 Hejkalova dobrůtka

(nechte se překvapit)

 

A také nesmím zapomenout, i když poměrně s velkým předstihem na VÁNOČNÍ VÝSTAVKU, která je naplánovaná

na 13. 12. 2019. Za školní jídelnu bych Vás chtěla pozvat na malé pohoštění, které budeme připravovat i tento rok.

Přijďte nasát vánoční atmosféru. Budeme se těšit!                                                  

Zaměstnanci školní jídelny

 

 

Co si myslíme o naší školní jídelně?

Jídlo, zdravá strava nebo správné stravovací návyky – to jsou témata, která zajímají skoro každého. Důležitou součástí našeho každodenního stravování je oběd. A na ten většina žáků naší školy vyrazí do jídelny. V televizi někdy vidíme reportáže o tom, jak se školní jídelny nepřizpůsobily dnešní době, vaří jednotvárně a dětem jídlo nechutná nebo je příliš tučné a kdoví co ještě. Nás zajímalo, co si myslí žáci naší školy o školní jídelně. Redaktoři z časopisu Rosník obešli všechny třídy (kromě prvních) s malým dotazníčkem. A naše školní jídelna nedopadla vůbec špatně.

kuchyň_4a.jpgNejprve je zajímalo, zda jsou žáci spokojeni s prostředím školní jídelny. Pestře vymalovaná školní jídelna se líbí 87 procentům dotazovaných žáků.

Redaktoři pátrali také po tom, zda žáci preferují k obědu slaná nebo sladká jídla. Na celé čáře zvítězili gurmáni, kteří nepohrdnou ani slaným, ani sladkým jídlem.

Zajímalo nás také, co si myslí žáci o programu Ovoce do škol. 83 procent žáků je s programem spokojeno a každý týden si dá nějakou ovocnou, zeleninovou nebo mléčnou dobrotu. Myslíme si, že se tento program u nás ve škole už zabydlel a funguje.

Čtvrtá otázka byla na tělo. Ptali jsme se, jak dětem v jídelně chutná. Téměř stovka z nich odpověděla ano. Dalších 249 žáků odpovědělo, že jim většinou oběd chutná. Když dáme ty spokojené s těmi skoro spokojenými dohromady, tvoří tři čtvrtiny strávníků.  A to si myslíme, že je velmi slušný výsledek.

Pokud chcete vědět, jak dopadla anketa týkající se oblíbených jídel, pak první trojici (s celkem vyrovnaným výsledkem) tvoří řízek, svíčková a pizza.

kuchařky.jpg

Výsledky školní ankety byly předány vedoucí školní jídelny paní Petře Hajdinové.  Ona i paní kuchařky měly radost, že většina strávníků odchází z jídelny nasycená a spokojená. 

Přesné výsledky najdete v grafech.

Na závěr chceme poděkovat našim milým kuchařkám za jejich práci, kterou každý všední den vidíme na talířích. Ale většino jen chvilku, než zmizí v našich bříškách!

Mgr. Jana Odehnalová, Ing. Gabriela Folvarčíková

a redaktoři školního časopisu Rosník

 

 

 

18-19_jídelna graf.jpg

 

Štítky:

Rozhovor s vedoucí jídelny