Základní škola Rosice, příspěvková organizace
Rosice
Drobečková navigace

Aktuality > Informace o detašovaném pracovišti na Kamínkách

Informace o detašovaném pracovišti na Kamínkách



Vážení rodiče a zákonní zástupci,

 

dovolte mi, abych vás touto cestou informoval o průběhu rekonstrukce nového detašovaného pracoviště naší základní školy na Kamínkách.

Vzhledem k vleklým problémům, spojeným zejména s výběrovým řízením na stavební firmu, která má stavbu dokončit, se nepodaří ve školním roce 2023/2024 budovu pro naše žáky zprovoznit. Předpokládaná dostavba spadá do termínu konce kalendářního roku 2023. Stěhování by bylo realizovatelné až od pololetí nového školního roku 2023/2024, což jsme vyhodnotili jako nevhodné zejména z těchto důvodů:

  • Stěhování v polovině školního roku by bylo velmi časově náročné a potřebovali bychom na něj vyhlásit 5 dní ředitelského volna, což je vždy velkým problémem zejména pro rodiče dětí na I. stupni.
  • Nejde jen o stěhování do nové budovy, ale také o přípravu kvalitních učeben na budově stávající, což je časově nejnáročnější.
  • Učení se docházet do nové školy v průběhu zimních měsíců by bylo pro naše žáky velmi nekomfortní.
  • Stále nejsou dobudovány bezpečné cesty pro bezproblémovou docházku dětí do nové školy.
  • Změna rozvrhu v polovině školního roku a administrativa s touto změnou spojená by se též mohla negativně projevit na výchovně – vzdělávacím procesu naších žáků a to je pro nás nepřípustné.

Zkrátka sázíme na jistotu a dostatečný časoprostor k hladkému průběhu stěhování a s ním souvisejících administrativních úkonů.

Ve škole bude třeba udělat spoustu úprav, které nebudou bohužel pro žáky a naše zaměstnance komfortní. Věříme však, že celou situaci zvládneme a o to více se budeme těšit na lepší zítřky.

Stále platí, co již bylo řečeno, že do nové školy se v budoucnu přestěhují žáci 4. a 5. ročníků.

Naším úkolem je zajistit co nejvhodnější podmínky pro výchovně – vzdělávací proces a slibuji, že udělám vše proto, aby tomu bylo.

Děkuji za vaše pochopení a trpělivost, moc si toho vážím.

Přeji pěkný den.

Zbyněk Minařík – ředitel školy